Ga naar de inhoud

Over De Mol

Onder de rook van Zwolle, tussen het Vechtdal en Salland, vindt u Restaurant en Zalen De Mol. Centraal gelegen langs de N35, is De Mol een plek waar iedereen welkom is en waar gezelligheid, gemoedelijkheid en een huiselijke sfeer centraal staan. De Mol is dé plek waar ontspannen en zakendoen samenkomen.

Historie

Het was Herm Mol die in 1732 de boerderij “Caterstede den Witten Belt” op een veiling in handen kreeg. Hij maakte er een herberg van en noemde het “de Mol”. Hij wist hier zelfs een aanlegplaats voor postkoetsen te bewerkstelligen. De grote deuren aan weerszijden van de inrijschuur maakten dat de reizigers destijds, na hun bezoek aan De Mol, gelijk op doorreis konden.

Gelegen aan een zandweg moest er redelijk gezwoegd en gewroet worden om het reisdoel te bereiken. Boven de hoofdingang werd destijds het toegangsbord gehangen waarop een mol op een molshoop met de tekst “al wroetende komt men er door” prijkt.

Dit bord hangt nog steeds boven onze deur.

“Een plek waar ieder zich thuisvoelt”

Familiebedrijf

In 1905 pachtten Dieks en Anne Smeenk, de eerste generatie Smeenk, het pand en de grond. Zij verdienden hun brood als boer en caféhoudster. Wij zijn nu de vierde generatie die dit familiebedrijf voortzet. Ondertussen is De Mol niet meer alleen een café. In ons restaurant en onze zalen mogen wij dagelijks gasten verwelkomen voor een kopje koffie, lunch, diner, zakelijke bijeenkomst of familiefeest.

Daarnaast verzorgen wij het genoemde ook op locatie bij bedrijven en particulieren.

Wij hopen dat wij samen met onze medewerkers u mogen laten proeven van onze gastvrijheid én huiselijke gezelligheid tijdens uw bezoek aan de Mol.

Henry en Marietta Teusink