Ga naar de inhoud

Geocaching bij De Mol

Nieuwe caches in Zwolle

Schatzoeken ook wel geocaching

Geocaching is een spel dat gegarandeerd staat voor plezier voor de hele familie. Het idee is dat personen of organisaties/verenigingen over de hele wereld caches, oftewel schatten, verstoppen in waterdichte doosjes of dergelijke en de locaties hiervan delen door op internet hun exacte positie te melden. Om de schat te vinden gebruik je een gps-ontvanger of telefoon met deze functie. Soms is een cache eenvoudig te vinden, dan kan er rechtstreeks op de goede locatie afgelopen worden. Er zijn ook veel caches waarvoor eerst een puzzel opgelost moet worden, je loopt dan een soort speurtocht. Voor veel liefhebbers van geocaching gaat het niet eens om de schat zelf, maar meer om de tocht en ontdekken van mooie locaties in de natuur of steden.

CACHES NABIJ DE MOL

Omdat wij vinden dat ons bedrijf is gelegen in een prachtige landelijke omgeving vinden wij het erg leuk om jullie hiervan te laten meegenieten. Nabij ons rijksmonumentale pand liggen vijf caches verborgen. Dit zijn afzonderlijke caches die je kan oppikken. Maar het is ook erg leuk om deze als wandeling bij langs te gaan. Natuurlijk kan je ook de fiets pakken.
De ‘schatten’ zijn niet erg moeilijk te vinden en daarom is de route ook erg leuk om samen met kinderen te doen.
Download de app Geocaching, maak een gratis account aan en beleef samen een gezellige ochtend of middag in de mooie natuur.

Tips:
– Neem een pen mee
– De cache (die stekeblind is) nabij ons restaurant, is een leuke afsluiter van deze Wijthmense wandeling (4,5 km)
– Is 4,5 km te lang? Dan kan je de route gemakkelijk inkorten
– Kom je met de auto? Geen probleem, op onze parkeerplaats kun je gerust je auto parkeren om een rondje te maken
Veel plezier!